05 ное 2019

Уважаеми колеги,


УС на РФК София-столична организира за 15-ти път традиционния турнир по боулинг за купа „Фармация“- 2019 г.

Събитието ще се проведе на 17 ноември (неделя) 2019 г. от 16:30 ч в JOY Station (адрес: Студентски град, ул. „Акад. Стефан Младенов” № 3; бивш склад на „Либра”).

В турнира могат да участват магистър-фармацевти, които са редовни или доброволни членове на БФС, дори и никога да не са играли боулинг.

В съревнованието могат да участват и студенти по фармация, които се обучават в МУ-София и СУ „Св. Климент Охридски". Местата за курсистите са 30, след попълване на местата - записването за студенти се преустановява.

Участието е безплатно!


Участието в турнира е само с предварително записване на сайта на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Записването е до 22:00 часа на 12.11.2019 г., след тази дата може да се запишете до 22:00 ч. на 16.11.2019 г., но няма да има възможност да получите тениски.
Правила:

Участниците получават обувки от 16:30 часа и в 17:00 часа, трябва да са заели местата си пред пистите.

Първата игра е за разгряване и класирането не се отчита.

Втората игра е за резултат и от нея се излъчват шестте най-добри резултата в категориите:
1. Магистър-фармацевти – мъже - 6 души
2. Магистър-фармацевти - жени - 6 души
3. Студенти по фармация - мъже - 6 души
4. Студенти по фармация - жени - 6 души
Тези участници играят една финална игра, след която най-добрият резултат от всяка категория се обявява за носител на купата. Купите съответно са четири.

Замени на участници или записвания на място няма да се приемат!
Ако има записани, които не са магистър-фармацевти или не са редовни/доброволни членове на БФС,
се дисквалифицират автоматично от участие.


Моля, попълвайте регистрациите само с български букви!

Очакваме Ви, изпълнени с ентусиазъм. Обещаваме Ви добро настроение и усмивки.

С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от Erickson college international
09 окт 2019
Уважаеми колеги,
Офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична на 10 октомври 2019г. (четвъртък) ще работи от 10:00 ч. до 11:30 ч. и от 13:30 ч. до 17:00 ч.
Благодарим Ви за разбирането!

17 сеп 2019
Уважаеми колеги,

Бихме искали да Ви уведомим, че на 18 септември 2019 г. (сряда) офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична ще работи от 10:00 до 17:00 часа.

Благодарим Ви за разбирането!
16 сеп 2019
Уважаеми колеги,
От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична бих искал най-любезно да Ви поканя на организираното от колегията обучение на 18 септември 2019 г. (сряда) от 18:30 часа в зала №8 на Националния дворец на културата. Влизане през вход А4. Лектори на обучението по покана на колегията ще бъдат проф. Клод Фаруджа, председател на Европейската група на индустриалните фармацевти и на Асоциацията на квалифицираните лица в Малта, и г-н Николай Стоянов, главен юрисконсулт на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“.

ПРОГРАМАТА включва три лекции в две направления:
- „Възникване, съществуване и прекратяване на трудовото правоотношение“, лектор г-н Николай Стоянов, главен юрисконсулт на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, продължителност 60 мин. - от 18:30 ч. до 19:30 ч.
Лекцията ще обхване следните аспекти: 1. Съдържание на трудовия договор. Момент на възникване на трудовото правоотношение; 2. Основни права на работника и служителя при възникване на трудовото правоотношение; 3. Прекратяване на трудовия договор. Видове основания, момент и необходими документи; 4. Обжалване на заповед за уволнение.

- „Прилагане на делегирания регламент относно характеристиките за безопасност: Когато работата ви стане трудна, продължавайте да сканирате!“, лектор проф. Клод Фаруджа, продължителност 90 мин. – от 19:30 до 21:00 ч.
Лекцията ще се съсредоточи върху Делегирания регламент за показателите за безопасност, поставени върху опаковката на лекарствените продукти за хуманна употреба и правните задължения на различните участници във фармацевтичната верига на доставки. Ще бъде показана и обсъдена инфраструктурата на системата на хранилищата. Ще се даде експертен поглед върху функционирането на системата за проекти, така че да се даде възможност за по-добро разбиране на практическите последици от предупредителните съобщения и тяхното управление, с което специалистите могат да се сблъскат в ежедневната им практика.

ЛЕКТОРИТЕГ-н Николай Стоянов е главен юрисконсулт на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труд“ от 2012 г. Работи в Агенцията от 2004 г., последователно като младши и старши юрисконсулт. Представлява ИА ГИТ и изпълнителния директор пред съда и държавните органи, изготвя проекто-решения от името на изпълнителния директор, води встъпителни и надграждащи обучения на инспекторите по труда и юрисконсултите в ИА ГИТ. За целите на контролната дейност анализира съдебната практика по трудово право на Върховните, административните и районните съдилища.

Проф. Клод Фаруджа е хабилитиран по специалността „Приложна и биологична химия“ в университета в Малта. Дипломиран магистър-фармацевт е от университета в Малта и е придобил докторска степен по „Фармация“ от университета в Илинойс, Чикаго. Има опит като квалифицирано лице по договор и консултант по осигуряване на качеството и регулаторни въпроси. От много години е сътрудник на Европейската група на индустриалните фармацевти, Кралското химическо дружество и Института за наука и технологии, а също така е и научен член на Кралското фармацевтично дружество. В момента проф. Фаруджа е председател на Асоциацията на квалифицираните лица в Малта, както и председател на Европейската група на индустриалните фармацевти. Наблюдава отблизо разработването на Директивата за фалшифицираните лекарства и Делегирания регламент за характеристиките за безопасност от 2011 г. и понастоящем е активен в организацията за верификация на лекарствата в Малта (MaMVO).


ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

РФК София-столична поема разходите по организирането и провеждането му. Ще бъде осигурен и превод от английски на български език.
Подали сме информация за процедура по акредитация на лекцията с точки за продължаващо обучение. Единствено точките за продължаващо обучение ще се заплащат. Ще Ви информираме допълнително с колко точки ще бъде акредитирана лекцията.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ!

За да участвате трябва да попълните регистрационната форма. След запълване на местата – записването ще бъде преустановено. В обучението могат да участват само редовни и доброволни членове на БФС.

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!За да участвате, моля, попълнете формата за записване за обучението.


С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
10 сеп 2019
Включете се в кампанията по случай Световния ден на фармацевтите

Уважаеми колеги,

По случай Световния ден на фармацевтите, който се отбелязва от над 4 милиона фармацевти по целия свят на 25 септември, Регионална фармацевтична колегия София-столична и тази година организира кампания. Тя включва публикации в медиите и реклама. Новост в кампанията тази година е инициатива, която включва и участието на аптеките и магистър-фармацевтите. Колегията изработи и заплати за брандирани хартиени пликове за медикаменти (два вида – по-малки и по-големи), които да достигнат до пациентите посредством аптеките.

От 10 до 18 септември 2019 г. можете да посетите офиса на РФК София-столична, за да получите торбички, или да направите електронна заявка, че желаете да участвате от ТУК. Всяка аптека може да получи безплатно 100 по-малки и 100 по-големи хартиени плика. Стремежът ни е поне 400 аптеки да предоставят торбичките и информация на пациентите за Световния ден на фармацевтите.

Кампанията започва от 18 септември 2019 г., от този ден магистър-фармацевтите отпускат лекарствата на пациентите като ги поставят в торбичките до изчерпване на количествата.

Можете да видите как изглеждат хартиените торбички във видеото:
Целта на тези прояви е да подкрепим Световния ден на фармацевтите, който се провежда под егидата на Международната федерация по фармация (FIP), както и да се повишат престижът и авторитетът на магистър-фармацевтите в обществото, напомняйки за значимостта на нашата професия, професионализмът и качеството на работата ни.

„Безопасни и ефективни лекарства за всички!“ е посланието на Световния ден на фармацевтите тази година. Освен празник за фармацевтите, с посланието на този ден фармацевтите по целия свят напомнят за значимостта на фармацевтичната професия. Подчертава се решаващата и жизненоважна роля на фармацевтите за безопасността на пациента, чрез подобряване на употребата на лекарства и намаляване на грешките при лекарствената терапия. Акцентът е, че фармацевтите използват своите широки познания и уникален опит, за да гарантират, че хората получават най-доброто от лекарствата, които приемат, а днес повече от всякога фармацевтите са натоварени с отговорността да гарантират, че когато пациентът използва лекарство, той няма да си причини вреда. Надсловът и послания на FIP са адаптирани за хартиените пликове, така че да достигнат и до пациентите.

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON college international
Отиди на страница  1 2 3 ... 61 62 63