11 ГОДИНИ РФК СОФИЯ-СТОЛИЧНА

28 яну 2018
11 ГОДИНИ РФК СОФИЯ-СТОЛИЧНА
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КОЛЕГИУважаеми колеги,
От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и от свое име бих искал най-сърдечно да Ви поздравя по случай 11 години от основаването на колегията.

На 28 януари отбелязваме нашия празник, на тази дата през 2007 година се състоя първото – учредително събрание на колегията. Тогава бяхме стотици, а днес в колегията ни членуват към 2000 магистър-фармацевти. Основаването ни се състоя не без помощта на нашите предшественици от Съюза на фармацевтите (съсловната организация до тогава), сред които ярко се откроява името на проф. Евгений Минков, който съдейства за провеждането на първото ни събрание. Не по-маловажна е и ролята на зам.-директора на тогавашната СРЗИ д-р Стефан Попвасилев, който даде „юридически“ живот на колегията. Благодарни сме, както на тях, така и на всички, които през годините са ни подкрепяли.

Искрено се надявам, че оставяйки настрана злободневните грижи, 11 години по-късно сме по-уверени и по-близо до професионалните стандарти, към които винаги сме се стремили. През годините ни съпътстваха множество проблеми и законодателни промени. За някои от тях се намери решение, и тъкмо, когато това се случи - се появиха нови проблеми. Но това освен всичко друго, означава и че не стоим на едно място, че се движим. Нека са повече преодолените препятствия и общите цели, които ни водят напред и ни обединяват. Вярвам, че в бъдеще ще продължим да допринасяме за цялото фармацевтично съсловие и добрите практики на Столичната колегия ще се пренасят и на национално ниво, ще отстояваме независимостта на колегията и ще множим успехите ни на национално и международно ниво.

Уважаеми колеги,

По случай отбелязването на 11 години РФК София-столична, бих искал да Ви пожелая повече увереност в собствените сили, вяра в бъдещето на нашата професия, по-високи доходи и по-висок стандарт на живот за Вас и Вашите семейства. Нека е повече колегиалността между нас независимо от различията на попрището, на което работим – аптека, болница, завод, представителство, университет. Трудности винаги ще има, но нека когато се огледаме около себе си - да можем да посочим поне един фармацевт, на когото се възхищаваме, поне едно фармацевтично постижение, което ни мотивира, поне един професионален спомен, който ни кара да се чувстваме удовлетворени от работата си. Бъдете щастливи!

Честит празник!

С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична