Дайте своя принос употребата на лекарства да стане по-безопасна: съобщаването на нежелани реакции спомага за безопасната употреба на лекарствата при бебета, деца и бременни жени.

20 ное 2018
Регионална фармацевтична колегия София-столична подкрепя и се включва в онлайн кампанията на Изпълната агенция по лекарства за популяризиране на важността на съобщаването на подозирани нежелани реакции на лекарствата.
Кампанията се провежда от 19 до 23 ноември 2018 г. и включва 32 регулаторни органа по лекарствата в ЕС, Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и Средния Изток. Тази година фокусът на кампанията е върху повишаване на съобщаемостта на подозирани нежелани реакции при кърмачета и деца, както и по време на бременност и кърмене.


Седмица на осведомеността, 19-23 ноември 2018 г.
Съобщаване на нежелани реакции при бебета, деца и бременни


Вие най-добре познавате Вашето дете. Ако подозирате, че е получило нежелана реакция след употребата на лекарство, уведомете ни:
Изпълнителна агенция по лекарствата: тел.: +359 2 8903417; e-mail: -имейл-, онлайн: www.bda.bg/Формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лицаСъобщаването на нежелани реакции спомага за безопасната употреба на лекарствата при бебета, деца и бременни жени.

Не се чувствате добре след като сте взели лекарство? Възможно е да имате нежелана реакция - не забравяйте да ни я съобщите, за да направим лекарствата по-безопасни за всички хора:
Изпълнителна агенция по лекарствата: тел.: +359 2 8903417; e-mail: -имейл-, онлайн: www.bda.bg/Формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от немедицински лицаПланирате да имате дете или сте бременна? Консултирайте се с Вашия лекар относно приема на лекарства, тъй като може да се наложи промяна.

Понякога нежеланите реакции могат да се появят години по-късно.
Съобщаването на нежелани реакции спомага за безопасната употреба на лекарствата при бебета, деца и бременни жени.