Дайте своя принос употребата на лекарства да стане по-безопасна: съобщаването на нежелани реакции спомага за безопасната употреба на лекарствата при бебета, деца и бременни жени.

21 ное 2018
Регионална фармацевтична колегия София-столична подкрепя и се включва в онлайн кампанията на Изпълната агенция по лекарства за популяризиране на важността на съобщаването на подозирани нежелани реакции на лекарствата.
Кампанията се провежда от 19 до 23 ноември 2018 г. и включва 32 регулаторни органа по лекарствата в ЕС, Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и Средния Изток. Тази година фокусът на кампанията е върху повишаване на съобщаемостта на подозирани нежелани реакции при кърмачета и деца, както и по време на бременност и кърмене.


Седмица на осведомеността, 19-23 ноември 2018 г.
Съобщаване на нежелани реакции при бебета, деца и бременни


Уверете се, че лекарството е подходящо за майката, бебето или детето. Обсъдете възможните нежелани реакции и значението на спазването на препоръчаната доза и дадените указания.

Съобщаването на нежелани реакции спомага за безопасната употреба на лекарствата при бебета, деца и бременни жени.Винаги обсъждайте възможните нежелани реакции с пациентите, когато им предписвате лекарства. Съобщавайте ни нежелани реакции на Изпълнителна агенция по лекарствата:
тел.: +359 2 8903417;
e-mail: -имейл-,
онлайн: www.bda.bg/Формуляр за съобщаване на нежелани лекарствени реакции от медицински специалистиЗнаят ли Вашите пациенти как да съобщят подозирана нежелана реакция? Съобщаването на нежелани реакции спомага за подобряване на безопасността на лекарствата.