Почина колегата магистър-фармацевт Огнян Медаров

20 яну 2019
След боледуване почина колегата магистър-фармацевт Огнян Медаров в началото на декември 2018 г. Загубата му предизвика много тъга за нашето съсловие, защото той остави траен отпечатък за българската фармация и фармацевтичната гилдия с дългогодишната си дейност и богат опит. През годините той напътстваше и подкрепяше инициативите на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Беше един от малкото колеги, които участваха във всички мероприятия, които организираше колегията – винаги активен, с позиция, съвет, критика.
Беше председател на комисията по етика на Българския фармацевтичен съюз, а преди това и в Съюза на фармацевтите в България. Той е един от създателите на Кодекса за професионална етика на магистър-фармацевтите. Колегата беше собственик на аптека от 90-те години и твърдеше, че за него това е семеен бизнес. „Съсредоточил съм се не върху оборотите, а върху отношението към пациентите“, казваше той.

Ще запомним колегата като защитник на независимостта на магистър-фармацевтите, етичността в отношенията между магистър-фармацевта и пациентите, другите магистър-фармацевти, другите медицински специалисти и обществото.

Поклонението се състоя в тесен семеен кръг, поради което Ви информираме сега.

Управителният съвет на РФК София-столична изказва най-искрени съболезнования на семейството му. От името на колегията изпратихме траурен венец за опелото на колегата.

Покой на душата му и вечна светлина по пътя му!

Траурен венец с почит от Регионална фармацевтична колегия София-столична