Навигация

Шампионите в ПЕТНАДЕСЕТИ турнир по боулинг за купа „ФАРМАЦИЯ“ 2019

27 ное 2019

След оспорвано съревнование с над 60 участници, победителите в Петнадесетия традиционен турнир за купа „Фармация“ 2019 са магистър-фармацевтите Гергана Лазарова и Мохамад Омар и студентите по фармация Александра Стефанова и Николай Момчилов (от Фармацевтичния факултет на МУ-София). Купите им връчи маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична. „Радостно е, че въпреки предизвикателствата през годините създадохме една традиция, утвърдихме тази проява, на която да сме заедно извън работните си места, и успяхме за петнадесети път да проведем турнира“, заяви той и поздрави всички участници.

До финала се стигна след първоначална игра за загрявка. След нея последва съревнование в 4 категории: магистър-фармацевти - жени, магистър-фармацевти - мъже, студенти по фармация - жени, студенти по фармация - мъже. За финала се класираха шестте най-добри играчи в категориите:

Магистър-фармацевти ̶ жени –Айше Кула, Гергана Лазарова, Кристина Димитрова, Мирослава Кръстева-Райкова, Невена Тодорова, Станислава Ангелова;

Магистър-фармацевти ̶ мъже – Димитър Коцев, Димитър Маринов, Евгени Григоров, Мохамад Омар, Муса Молла, Филип Желев;

Студенти по фармация-жени – Александра Стефанова, Радина Йорданова, Преслава Ценева, Елена Илиева, Михаела Вълчева, Габриела Татева;
Студенти по фармация – мъже: Венцислав Георгиев, Николай Момчилов, Петър Дойчев.

Турнирът се организира от Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и в него можеха да участват магистър-фармацевти, които са редовни или доброволни членове на БФС, дори и никога да не са играли боулинг, както и студенти по фармация, които се обучават във Факултета по фармация на Медицински университет - София и Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски".
Победители и участници се снимаха заедно в края на Петнадесети турнир по боулинг за купа „Фармация“ 2019
Шампионите в турнира
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, връчи купите на победителите

Купите за победителите са с нов дизайн

Всички участници получиха тениски с логото на турнира и на РФК София-столична
В турнира можеха да участват редовни и доброволни членове на БФС, дори никога да не са играли боулинг

Макар че участниците не са професионални играчи, демонстрираха отлични умения