10 юли 2018
Уважаеми магистър-фармацевти,
Офисът на Регионална фармацевтична колегия София-столична НЯМА ДА РАБОТИ от 11 юли /сряда/ 2018 г. до 22 юли /неделя/ 2018 г. ВКЛЮЧИТЕЛНО. Ще бъде отворен в 10:00 часа на 23 юли /понеделник/ 2018 г. През този период телефоните в офиса няма да работят.

Поради ползване на част от полагаемия годишен отпуск, според КТ.
Благодарим Ви за разбирането!
09 юли 2018
Уважаеми колеги,

Това е списъкът на готовите и неполучени удостоверения за РЗОК 2018, издадени от колегията. Списъкът ще се актуализира през три дни. Ако намерите името си в този списък може да минете през офиса, за да си го получите. Моля, съхранявайте получените удостоверения до момента, в който ще трябва да се представят при подписването на новия договор между РЗОК и аптеките.

За да видите списъка, кликнете върху теста в зелено "Прочети още >".
Прочети още
06 юли 2018
От ляво надясно: Маг.-фарм. Антон Вълев, маг.-фарм. Йордан Славчев, председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, здравният министър Кирил Ананиев, маг.-фарм. Венелин Сапунаров, маг.-фарм. Димитър Коцев

За първа година в кампанията „Лекарите, на които вярваме“ участват и магистър-фармацевти от Регионална фармацевтична колегия София-столична. Участието им е като медицински специалисти, редом с лекари и зъболекари. „Това е първата стъпка, уверен съм, че в бъдеще инициативата ще се разрасне и ще бъдат включени повече магистър-фармацевти от регионални колегии от цялата страна“, заяви магистър-фармацевт Венелин Сапунаров след официалната церемония.
Кампанията започва преди 11 години и в нея участват само лекари и за това носи това име. През 2017 г се включват и дентални лекари, а тази година и магистър-фармацевти. „Надяваме се, кампанията да се разшири с нашето участие“, коментираха фармацевти.

Сред отличените, които присъстваха на церемонията, са маг.-фарм. Венелин Сапунаров, маг.-фарм. Станислав Цанков, маг.-фарм. Йордан Славчев, маг.-фарм. Димитър Коцев, маг.-фарм. Антон Вълев. Възможността да бъдат включени и магистър-фармацевти в кампанията е по инициатива на председателя на Регионална фармацевтична колегия София-столична маг.-фарм. Венелин Сапунаров.


Снимка: Венелина Гочева (вляво), издател на „24 часа“, откри официалната церемония, а Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, приветства участниците
Снимка: Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, отправи благопожелания към отличените


Официалната церемония, на която бяха отличени над 450 медицински специалисти, се състоя на 4 юли в София. Те получиха отличия в присъствието на председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, здравният министър Кирил Ананиев, общественици и представители на бизнеса. Церемонията бе открита от издателя на вестник „24 часа“ Венелина Гочева. Тя обяви, че според допитване до читателите на вестника за пръв път отношението на пациентите към медиците и на медиците към пациентите не е водещ проблем. „За първи път въпрос номер едно е къде отиват моите здравни осигуровки, на второ място – харчовете на болниците“, посочи тя. В проучването са се включили 2300 души и е проведено от 20 до 30 юни на сайта на изданието и от кореспондентите им.

„Ние като законодател имаме политическата воля да подобрим здравеопазването в България, а вие като професионалисти се надявам да ни помагате, защото професионализъм и политическа воля, съчетани, могат да правят чудеса“, заяви председателката на парламента. А здравният министър се обърна към участниците с думите: „Доверието на пациентите е най-голямото признание за всеки един от вас“. По думите му една от основните точки в новия здравноосигурителен модел ще са човешките ресурси, така че повечето от медиците да останат в България и да лекуват българските граждани.

За пръв път в инициативата бяха отличени и болници, избрани от журналистите на медията като най-иновативните здравни заведения. Сред наградените бяха „Пирогов, Александровска болница, „Свети Иван Рилски“, „Майчин дом“, пловдивската „Свети Георги“, плевенската „Света Марина“, а управителите на болниците лично благодариха за номинацията.
Вестникът издава и алманах с отличените медицински специалисти, в който са и магистър-фармацевтите в специално добавена нова секция за фармация. Непосредствено до техните визитки е поместено и интервю с маг.-фарм. Сапунаров за професионалните предизвикателства пред фармацевтите, променената им роля и развитието на професията. „Новото издание на алманаха включва 466 специалисти от различни профили в медицината и магистър-фармацевти. Те са поставени в благородната класация от пациентите – не само заради професионализма им, но и защото са спечелили с човешка съпричастност и внимание доверието на лекуваните хора“, посочват от редакцията.

Регионална фармацевтична колегия София-столична участва в инициативата, в която редом до лекарите за първи път застанаха и фармацевти, с идеята в бъдеще да се включат повече фармацевти. Колегията бе партньор на XI издание на кампанията.


Сред отличените в кампанията магистър-фармацевти бяха от ляво надясно: маг.-фарм. Станислав Цанков, маг.-фарм. Димитър Коцев, маг.-фарм. Венелин Сапунаров, маг.-фарм. Антон Вълев, маг.-фарм. Йордан Славчев

Церемонията се проведе в Милениум център в София

На официалната церемония присъстваха медицински специалисти, общественици и представители на бизнеса

От горе надолу: Маг.-фарм. Станислав Цанков, маг.-фарм. Йордан Славчев, маг.-фарм. Венелин Сапунаров, маг.-фарм. Димитър Коцев, маг.-фарм. Антон Вълев
21 юни 2018
Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, обясни за развитието на фармацията в Русия и как са се отразили санкциите срещу страната в тази сфера

Във форума участваха над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации и компании в областта на медицината, фармацията и санаторно-оздравителния туризъм

Регионална фармацевтична колегия София-столична участва в Българо-руския бизнес форум „Медицина и фармация - 2018“, който се проведе на 13 юни в София, организиран от Търговско-промишлената палата на Руската Федерация (РФ) съвместно с Българо-руската търговско-промишлена палата. Във форума участваха над 80 представители на български и руски институции, професионални и търговски асоциации и компании, както и фирми от Гърция и Македония в областта на медицината, фармацията и санаторно-оздравителния туризъм.

Председателят на колегията маг.-фарм. Венелин Сапунаров представи столичните магистър-фармацевти и възможностите за сътрудничество. Той посочи няколко възможности за съвместна дейност и отбеляза, че у нас в момента търсенето на кадри е голямо, но фармацевтите са доказали се професионалисти, които непрекъснато повишават професионалната си квалификация и са добър партньор.
РФК София-столична предостави на участниците във форума рекламни материали, изготвени на български и руски език, с които да се запознаят с дейността на колегията и столичните магистър-фармацевти.

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, представи възможностите за развитие на двустранните взаимоотношения в областта на фармацията и възможностите за партньорство с магистър-фармацевтите

РФК София-столична предостави на участниците във форума рекламни материали, изготвени на български и руски език, с които да се запознаят с дейността на колегията и столичните магистър-фармацевти

Във форума участваха и маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на Българския фармацевтичен съюз, и доц. Асена Стоименова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, която даде насоки относно оценката на лекарствени продукти по централизирана и децентрализирана процедура.

Форумът бе открит от Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско промишлена палата, който припомни за общите усилия на всички, които са съпричастни за българо-руските отношения и отбеляза, че наскоро премиерът и президентът на България са били на посещения в РФ. Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков също приветства участниците, а Гълъб Донев, съветник на президента Румен Радев, отправи поздравления от името на държавния глава.

Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, представи участниците от руската делегация. А Иван Зарубин, Търговско представителство на РФ в България, приветства от името на Н. Пр. Анатолий Макаров, посланик на РФ у нас.

В приветствие от името на министъра на икономиката Емил Караниколов бяха представени данни от 2017 г, според които двустранният стокообмен между двете страни има 6,7% дял от общия външнотърговски обмен на България и съставлява 4 млрд и 300 млн щатски долара. Ръстът е 41,6%, при което износът се е увеличил с 87%, а вносът с 34%. Износът достига 810 млн и относителен дял 2,7%. Вносът достига 3,5 млрд щатски долара и относителен дял от 10%. Според представената информация през последните години една от водещите групи стоки за Русия били медикаментите, които заемат между 15 и 30% от общия дял стоки. Това се потвърждавало и от данните за първото тримесечие на 2018 г. Износът на медикаменти е нараснал с 31,5%, като групата стоки заема рекорден дял от общия търговски обмен – 37%.
„Русия е водеща в научните разработки и смятам, че това би била една добра насока в бъдеще“, заяви д-р Таня Андреева, председател на Център за социални и здравни политики и министър на здравеопазването в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014). Тя припомни, че преди години е имало идея за протонен център в България и отбеляза, че може да се работи и в посока улесняване на процедурата по признаване на руските дипломи у нас.

Д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители, обясни, че в Русия е приета стратегия „Фарма 2020“, която цели да възроди фармацията в страната. По думите му Русия все още е зависима от чужди лекарствени продукти, а обемът на лекарствения пазар надхвърля 20 млрд долара, като една трета от него са държавни средства. Преди форума той се е срещал с представители на българското Министерство на здравеопазването и са обсъдили въпроса за доставка на инсулин в България, тъй като в момента Русия сама задоволява нуждите си от инсулин и дори е износител. Той определи фалшификацията на лекарствени продукти като общ враг.

Д-р Дмитриев отправи и покана към българските студенти да участват в ежегодната олимпиада по фармация в Русия, следващата такава ще се проведе през януари 2019 г в Новгород. В неформален разговор с маг.-фарм. Сапунаров обсъдиха броя на студентите, които могат да участват и са необходими, за да се формира отбор. Предстои да се уточнят детайлите и условията за участие. Двамата обсъдиха и възможността българска група да посети и няколко фармацевтични университета в Русия.


На снимката от ляво надясно: проф. Галина Куртева, „Хумано“ ООД, маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители

На снимката от ляво надясно: доц. Асена Стоименова, изпълнителен директор на ИАЛ, д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, д-р Таня Андреева, председател на Център за социални и здравни политики и министър на здравеопазването (2013-2014), Иван Зарубин, Търговско представителство на РФ в България, маг.-фарм. Светослав Крумов, главен секретар на Български фармацевтичен съюз

На снимката от ляво надясно: доц. Асена Стоименова, изпълнителен директор на ИАЛ, д-р Виктор Дмитриев, генерален директор на Асоциацията на руските фармацевтични производители, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, д-р Таня Андреева, председател на Център за социални и здравни политики и министър на здравеопазването (2013-2014)

РФК София-столична предостави на участниците във форума рекламни материали, изготвени на български и руски език, с които да се запознаят с дейността на колегията и столичните магистър-фармацевти
Отиди на страница  1 2 3 ... 51 52 53