24 апр 2022
Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична Ви желая светли Великденски празници. Приемете най-искрените ни благопожелания за здраве и благодат. Желаем любов и благополучие на Вас и Вашите семейства. Нека пламъкът на възкресението Ви изпълва с доброта и надежда.

Вярваме, че доброто ще възтържествува и за нашата професия. Магистър-фармацевтите често сме разпъвани на кръст – на работното ни място или публично в медиите, разпъвани сме от политици, други медицински специалисти, пациенти, а понякога ни предават и колеги. Но животът е по-велик и кръстовете на аптеките ще продължат да светят въпреки всичко - докато ни има нас и докато е жив стремежа ни да се грижим за здравето на хората и да намираме лек за болките им. Надяваме се, с усилията на всички ни, да запазим професията ни в България.

СВЕТЛИ И БЛАГОДАТНИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
08 апр 2022
Освен че празнуват Световния ден на здравето и Деня на здравния работник, по случай 7 април столичните магистър-фармацевти дават и 15 проверени и полезни съвети за по-добро здраве. Броят на препоръките е 15, защото на толкова е и най-голямата регионална фармацевтична колегия (РФК) в България – РФК София-столична.
Прочети още
10 фев 2022
Уважаеми колеги,

Преди 15 години, на 10 февруари 2007 г (събота) в Националния дворец на културата, Министерство на здравеопазването (МЗ) учреди с конгрес нашата съсловна организация – Български фармацевтичен съюз (БФС). Конгресът продължи над 12 часа, беше тежък и труден и се проточи до 04:00 часа след полунощ. Конгресът бе изморителен поради това, че МЗ целеше да наложи безумен Устав, който да бъде приет и според който да работи съсловната организация. Същевременно, магистър-фармацевтите искахме и настоявахме за работещи текстове. Гласувахме текст по текст до ранни зори на следващия ден. Някои от текстовете при гласуването магистрите-фармацевтите успяхме да променим, но повечето от спорните текстове останаха. До днес се усеща полъха от недобрите и спорни текстове в Устава. По онова време депутатите и политиците не позволиха да бъдат включени важни за нас текстове, като това съсловната организация да регулира аптеките, както и да може да е страна по договарянето на трудовите договори и заплатите на магистър-фа​​рмацевтите.

Уважаеми колеги,
За основаването и функционирането на съсловната ни организация са положени огромни усилия, труд и инициативност на много колеги, за да съществува тя днес и за развитието и утвърждаването на организацията. Отправям към Вас най-искрени благопожелания по случай Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите от името на Управителния съвет на РФК София-столична. Желаем Ви професионални успехи и много поводи за радост, гордост и удовлетворение от професията ни.


ЧЕСТИТ ДЕН НА СЪСЛОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТИТЕ!

С уважение,
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
28 яну 2022
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

На 28 януари 2022 г. се навършват 15 години от създаването на Регионална фармацевтична колегия София-столична.
По този повод Управителният съвет на колегията Ви поздравява и пожелава професионални успехи, високи доходи, обществено признание, посока и идеи, които да обединяват магистър-фармацевтите, за да бъдат следващите 15 години по-успешни и по-щастливи за съсловието на магистър-фармацевтите.
Прочети още
28 яну 2022
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

По случай отбелязването на 15-годишнината от учредяването на Регионална фармацевтична колегия София-столична, Управителният съвет на колегията обявява най-голямата дълготрайна инвестиция на съсловната ни организация, която успя да се случи през 2021 г.

Целта е да се обогати колегията и да бъде още по-независима като се инвестираха наличните средства на организацията в дълготраен актив, който да може да се използва от максимален брой членове, както и да се предпазят наличните средства от високата инфлация.

След близо едногодишна усилена работа по проучване и търсене на подходящо помещение, множество огледи и съобразяване с възможностите на колегията, включително участие в търг по закупуване на помещение от МО, успяхме да намерим помещение, което можем да си позволим и да е подходящо за целите на организацията. След дълги преговори, продължили няколко месеца, проверки на собственост, документи, актове и т.н., УС на РФК София-столична закупи:
САМОСТОЯТЕЛЕН ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ
в „Жилищна сграда с магазини, офиси и подземни гаражи“ на ет. 0 (нула) с площ: 365,11 (триста шестдесет и пет цяло и единадесет стотни) кв.м. със съответния процент идеални части от общите части на сградата и идеални части собственост върху поземления имот, находящ се в град София, Столична община, район „Студентски“, ж.к. „Младост 1“. Всички преговори, проверки и документи са водени в присъствието на и от представител на адвокатско дружество „Куюмджиева и Витлиемов“, с което колегията има сключен договор. Сделката и преговорите бяха водени директно със собственика.

Сделката беше изповядана в нотариалната кантора на нотариус Росица Рашева с адрес: гр. София, ул. "Кръстьо Сарафов" №1.

Всички данъци, такси, хонорари бяха заплатени от РФК София-столична.

Помещението е на замазка и мазилка. Тази и следващата година предстоят поетапни ремонти и оборудване, съобразени с възможностите на РФК и постъпващия членски внос. Влияние ще окажат и стремглаво увеличаващите се цени на строителните материали и услугите в този сектор.

Предварителният план за помещението е да има основна зала, която да се използва за обучения на членовете на колегията, презентации на фирми пред членовете, пресконференции, конференции и др. Ще бъдат изградени и приемно помещение, архив и офис на РФК София-столична.

Това ще даде възможност за гъвкави и бързи действия за организиране на събития и обучения, съответно покани към лектори, участници, гости, както и за намаляване на разходите на РФК за организиране на обучения (наем на зали, озвучаване, екрани, капацитет на залата, свободни дати и др.), а също така и полезни за членовете интерактивни срещи, работа в групи по трудовоправни въпроси и консултации.

Считаме, че с тази инвестиция членуващите в РФК София-столична магистър-фармацевти ще имат повече ползи и възможности за срещи, обучения, събития. И ако домът е крепост, то се надяваме през следващите 15 години магистър-фармацевтите в София да бъдем по-сигурни и по-уверени в наша собствена крепост, да преодоляваме трудностите и да постигаме с лекота целите си.

По-подробна информация УС ще представи на следващото Общо събрание на колегията.

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична
Отиди на страница  1 2 3 ... 73 74 75