24 юни 2019
Уважаеми колеги,

От свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния ни празник - Еньовден. На този ден, в който казват, че билките са най-лековити, Ви желаем букет от радост и професионални успехи. По нашите земи има билка за всяка болка, нека чудотворната им сила ни вдъхва кураж да се справим не само с проблемите в здравната система, за които често си говорим, а и с болестите и лечението на болните. Уверен съм, че ще предадете омаята на празника и на пациентите. Пожелавам Ви да бъдат все повече благодарните пациенти, които с уважение да се обръщат към нас. Нека лечебната мощ на билките Ви пази от зли сили и беди и със здраве Ви дари.
Честит празник!

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична


Публикация в „24 часа“ по случай празника

По случай празника РФК София-столична припомни на страниците на вестник „24 часа“ (в събота, 22 юни 2019 г, брой 167, стр. 10) за професионалния празник на магистър-фармацевтите, както и за често пъти неразбирани от обществото теми като цените на лекарствата, липсващите лекарства, фармацевтичната грижа.

Публикацията е част от активностите на колегията, които целят разбиране от обществото относно проблемите, с които се сблъскват магистър-фармацевтите.
Публикацията можете да прочетете в PDF от тук.

Днес информацията е публикувана и на сайта на изданието - 24chasa.bg.
16 май 2019
На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България

Уважаеми колеги,
По случай 7 април – Световният ден на здравето и Ден на здравния работник в България, във вестник „24 часа“ бе отпечатана платена публикация от Регионална фармацевтична колегия София-столична. Целта е до пациентите и обществото да достига информация за ролята на магистър-фармацевтите в системата на здравеопазването и изграждане на авторитет сред обществото.
Може да изтеглите само страницата с публикацията в PDF  от ТУК.Вижте цялото приложение „Медицина и фармация“ тук: https://www.24chasa.bg/Article/7388395

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Сертифициран Коуч от ERICKSON College International
05 май 2019
Над 400 студенти по фармация от цяла Европа бяха в София от 22 до 28 април и участваха в 42-рия годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA). Домакин на форума бе Българската фармацевтична студентска асоциация. Темата на събитието бе „Незаразните болести – сериозна заплаха за съвременния свят“.

Регионална фармацевтична колегия София-столична подкрепи студентите и бе техен партньор. Колегията подпомогна конгреса с рекламни торбички, които бяха необходими за участниците,тениски и др. Бяха поставени и разпространени рекламни материали на колегията. По покана на студентите по време на събитието маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на РФК София-столична, представляваше колегията, участвайки в различни мероприятия от богата програма на форума.

В рамките на конгреса се проведе и Общо събрание на EPSA с официални делегати от всяка асоциация-член. Образователната програма включваше, както симпозиуми с интересни лектори, така и дейности за развитие на „меки“ умения, интерактивни сесии, изложба с научни плакати, кариерно изложение.

Студентите имаха възможност да почерпят опит от международни лектори. Един от тях бе Klaus Meier, председател на Европейското и на Германското дружество за онкологична фармация. Сред другите лектори бяха Jan De Belie, съветник по професионалните въпроси към Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU), Jurate Svarcaite, генерален директор на Асоциацията на европейската индустрия за самолечение (AESGP, която представлява производителите на лекарства без рецепта, хранителни добавки и медицински изделия за медицинска грижа в Европа). Сред участниците бяха и фармацевти от индустрията, международни компании, а също така и работещи в най-голямата аптечна верига във Великобритания - Boots.

Редом до тях бяха и лектори от България, които предизвикаха интереса на студентите, в лицето на проф. Валентина Петкова-Димитрова, зам.-ректор на МУ-София, проф. Генка Петрова, ръководител на катедра „Организация и икономика на фармацията“ при Фармацевтичния факултет на МУ-София, проф. Милен Димитров, зам.-декан на Фармацевтичния факултет при МУ-София и др.

Двигателят на всичко това са дейни студенти по фармация и новозавършили магистър-фармацевти, които с безвъзмезден труд, много усилия и ентусиазъм организираха конгреса. До сега събитие за студенти по фармация в такъв мащаб не е провеждано у нас. То е важно за имиджа на студентите по фармация в България и за разширяване на възможностите им на европейско ниво.

На откриващата церемония бяха приветствани участниците в събитието, както от организаторите, така и от представители на институции

На конгреса присъстваха над 400 участници от 37 страни в Европа

Домакините от Българската фармацевтична студентска асоциация, студенти от Фармацевтичния факултет на МУ – София и Факултета по химия и фармация на СУ „Свети Климент Охридски“, които организираха домакинството на конгреса в България

Екипът на EPSA, който беше у нас за форума
07 апр 2019
Честит празник, колеги!

Уважаеми колеги,

Бих искал най-сърдечно да Ви поздравя от свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България. Желая Ви здраве, професионални успехи, достойно заплащане на труда и признанието на обществото за работата ни.

Световният ден на здравето се отбелязва по инициатива на Световната здравна организация. Тази година денят се фокусира върху универсалното здравно покритие - за всички, навсякъде. Като най-достъпните медицински специалисти магистър-фармацевтите винаги са били най-близо до пациентите и обществото, ето защо ролята ни в здравеопазването е от изключително значение. Вярвам, че това ще продължи да бъде така и в бъдеще, но са необходими усилията на всички, за да оцени обществото знанията и уменията на магистър-фармацевтите за по-доброто качество на живот на болните и благополучието на здравите.

Това в съвременния свят става, чрез непрекъснато напомняне и изтъкване на ролята ни в системата на здравеопазването. По повод Световния ден на здравето, СЗО посочва, че здравните работници играят важна роля в кампанията, те имат правомощия да променят живота на хората с качествени здравни съвети и грижи. „Нека се погрижим всеки да има достъп до уменията и опита на здравни работници като вас“, апелират те.

Можете да участвате в кампанията, чрез разпространение на посланията на СЗО. Комуникационни материали за кампанията за свободно разпространение (социални сайтове, анимирани гифове, инфографики, видео галерия) можете да намерите тук: -линк-

Честит Световен ден на здравето и Ден на здравния работник!
С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров
/Председател на УС на РФК София-столична/
25 окт 2018
Уважаеми колеги,

Във връзка със съвместната работа на Регионална фармацевтична колегия София-столична с Международната федерация по фармация(FIP) и по повод отправената поредна покана от Международната федерация по фармация (FIP) за членство към Българския фармацевтичен съюз, по наша молба от организацията изготвиха кратка презентация за членовете на Българския фармацевтичен съюз.

Можете да се запознаете с представянето на FIP, като изгледате видео презентацията по-долу.


Превод и адаптация: РФК София-столична.

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
Отиди на страница  1 2 3 ... 57 58 59