10 апр 2019
Важно за удостоверенията за НЗОК, загубилите членство/права и работата на офиса на РФК София-столична


Уважаеми колеги,

Бих искал да Ви информирам, че към момента от 1 март 2019 г. до сега са предадени само 576 броя удостоверения.

Издадени (готови) и неполучени удостоверения за РЗОК София-град 2019 /Здравна каса/, издадени от РФК София-столична се публикуват всекидневно на сайта на РФК София-столична.

Не се издават удостоверения на членове, които имат задължения за повече от 6 месеца.

Не се издават удостоверения, когато не е попълнена заявка от сайта на РФК София-столична.

На 14 април 2019 г. са изгубили права/членство над 200 членове на
РФК София-столична, след като до тях са изпратени имейли за подсещане през декември и февруари и SMS на 21.12.2018 и 27.02.2019 г. Те ще трябва да си възстановят членството/правата и чак тогава ще могат да получат удостоверения.

Тъй като не бихме искали да Ви създаваме проблеми и след това да се налага да събирате документи за възстановяване на членство или да имате проблеми с институции, подсещаме тези от Вас, чиито членски внос е повече от 6 месеца към момента, да погасят задължението - на 14 април системата автоматично ще промени статуса им на загубил права.

Проверка на статуса и задълженията може да направи всеки в реално време от сайта на РФК София-столична.

89 колеги са попълнили анкетата от имейла от 19 март 2019 г., че имат удостоверения със срок на валидност до 30 април 2019 г. и не са внесени в РЗОК. Имената им ще бъдат внесени в РЗОК София-град, за да признаят удостоверенията им. Останалите ще трябва да внесат нови удостоверения, съгласно правилата от имейла от 19 март 2019 г.

Работата на офиса е затруднена и приоритетно се предават удостоверения от 3 април. Към момента постоянно има опашка от по над 10 души. По тази причина приемането на телефонни разговори от офиса са редуцирани и се отговоря на позвънявания само, когато няма хора в офиса.

През този период съм в отпуск от моята работа (от 4 до 12 април, до края на тази седмица) и съм на разположение в офиса на колегията, за да подпомогна работата и нашия служител. Тъй като с част от колегите не успяваме да разговаряме през годината, по този начин в офиса с колегите обменяме мнения и предложения

До края на седмицата ще трябва да бъдат предадени над 800 удостоверения.

В момента се вписват и новозавършилите магистър-фармацевти от 4-те факултета на МУ София,СУ София, МУ Варна и МУ Пловдив.

С уважение,

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
07 апр 2019
Честит празник, колеги!

Уважаеми колеги,

Бих искал най-сърдечно да Ви поздравя от свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България. Желая Ви здраве, професионални успехи, достойно заплащане на труда и признанието на обществото за работата ни.

Световният ден на здравето се отбелязва по инициатива на Световната здравна организация. Тази година денят се фокусира върху универсалното здравно покритие - за всички, навсякъде. Като най-достъпните медицински специалисти магистър-фармацевтите винаги са били най-близо до пациентите и обществото, ето защо ролята ни в здравеопазването е от изключително значение. Вярвам, че това ще продължи да бъде така и в бъдеще, но са необходими усилията на всички, за да оцени обществото знанията и уменията на магистър-фармацевтите за по-доброто качество на живот на болните и благополучието на здравите.

Това в съвременния свят става, чрез непрекъснато напомняне и изтъкване на ролята ни в системата на здравеопазването. По повод Световния ден на здравето, СЗО посочва, че здравните работници играят важна роля в кампанията, те имат правомощия да променят живота на хората с качествени здравни съвети и грижи. „Нека се погрижим всеки да има достъп до уменията и опита на здравни работници като вас“, апелират те.

Можете да участвате в кампанията, чрез разпространение на посланията на СЗО. Комуникационни материали за кампанията за свободно разпространение (социални сайтове, анимирани гифове, инфографики, видео галерия) можете да намерите тук: -линк-

Честит Световен ден на здравето и Ден на здравния работник!
С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров
/Председател на УС на РФК София-столична/
25 окт 2018
Уважаеми колеги,

Във връзка със съвместната работа на Регионална фармацевтична колегия София-столична с Международната федерация по фармация(FIP) и по повод отправената поредна покана от Международната федерация по фармация (FIP) за членство към Българския фармацевтичен съюз, по наша молба от организацията изготвиха кратка презентация за членовете на Българския фармацевтичен съюз.

Можете да се запознаете с представянето на FIP, като изгледате видео презентацията по-долу.


Превод и адаптация: РФК София-столична.

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична
26 сеп 2018
Видеото е заснето по време на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки, след получаване на отличието.

Маг.-фарм. Венелин Сапунаров, председател на УС на РФК София-столична, разговаря с маг.-фарм. Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, който бе отличен сред световните лидери във фармацията с наградата FIP Fellowship. Маг.-фарм. Боян Тодоров разказа за ролята му в Международната федерация по фармация (International Pharmaceutical Federation/ FIP), професионалните му постижения и усилията, които се изискват, за да бъде FIP Fellowship. Той разказа за 20-годишния път, който е изминал, визията си за бъдещето на фармацията и не пропусна да благодари на своите колеги и преподаватели в България. Вижте повече във видеото.
Магистър-фармацевт Боян Тодоров, доктор на медицинските науки, бе удостоен с FIP Fellowship от Международната федерация по фармация (FIP) по време на официалната церемония по откриване на 78-ия Световен конгрес по фармация и фармацевтични науки. Конгресът се проведе от 2 до 6 септември в Глазгоу (UK) и е най-голямото събитие за професионалната общност на фармацевтите, събирайки на едно място участници от над сто страни.

Боян Тодоров е един от най-младите фармацевти (вторият най-млад), отличавани с наградата, а също така е първият български фармацевт с това световно признание. Той е един от членовете на Регионална фармацевтична колегия София-столична на Българския фармацевтичен съюз, които професионално се развиват в чужбина. Председателят на Столичната фармацевтична колегия маг.-фарм. Венелин Сапунаров присъства на церемонията и лично го поздрави.

Призът му бе връчен лично от президента на Международната федерация по фармация д-р Кармен Пеня. Наградени са общо 15 фармацевти от 10 страни. Редом с д-р Тодоров, като лидери във фармацията, с FIP Fellowship са отличени фармацевти от най-висок ранг като Джон Бел (Австралия), вицепрезидент на Международната федерация по фармация, Питър Килгаст (Дания), бивш президент на Федерацията, Джоузеф Одис (САЩ), бивш главен изпълнителен директор на Американското дружество на болничните фармацевти, Жан Паро (Франция), бивш президент на Федерацията, Дитер Щайнбах (Германия), бивш президент на Федерацията. Боян Тодоров е специалист с повече от 15 години опит в разработването на стратегии за лекарствена информация, здравна политика и образование, в областта на които развива и международна консултантска дейност. Член е на Борда по фармацевтична практика на Международната федерация по фармация и секретар на Секцията по здравна политика и лекарствена информация на Федерацията.

Боян Тодоров е доктор по медицински науки на Университета в Лайден, преди това завършва с отличие магистърска степен по фармация във Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София.

FIP Fellowship се връчва от 2005 г от Международната федерация по фармация, която чрез членуващите 140 национални организации, академични, институционални и индивидуални членове, представлява над 4 милиона фармацевти от цял свят. Мисията на Федерацията е да подобри здравето в световен мащаб, чрез усъвършенстване на фармацевтичното образование, фармацевтичните науки и фармацевтичната практика. FIP Fellowship е признание за индивидуални членове на Федерацията, които са се изявили като международни лидери, допринесли са за развитието на фармацията и фармацевтичната наука и са сътрудничели на Федерацията. Удостоените с отличието получават правото да използват титлата FFIP.
Отиди на страница  1 2 3 ... 56 57 58