Навигация

Брандирани хартиени пликове за лекарства – включете се в кампанията за Световния ден на фармацевтите 2022

20 сеп 2022

Уважаеми колеги,

По случай Световния ден на фармацевтите, който отбелязваме на 25 септември, Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и тази година организира кампания. Като част от кампанията подготвихме брандирани хартиени пликове, от които редовните и доброволни членове на колегията могат да получат, за да достигнат до пациентите и обществото през аптеките. Световният ден на фармацевтите се отбелязва по инициатива на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP), за да подчертае приноса на професията на магистър-фармацевта и жизненоважната ни роля за подобряване на здравето.
От 15 септември 2022 г. (четвъртък) можете да посетите офиса на колегията, за да получите пликове. Пликовете са два вида – по-малки и по-големи. Всяка аптека може да получи безплатно 500 хартиени плика от по-големите. След обратната връзка от Вас през изминалите кампании, от по-малките пликове ще се предоставят по 400 броя само на аптеките, които предлагат лекарствени продукти по магистрална и фармакопейна рецептура. Хартиените пликове ще се раздават до изчерпването им по реда на пристигане на представител на аптеката в офиса на РФК София-столична. Целта е пликовете да достигнат до Вас, а след това и до пациентите, в навечерието на 25 септември, за да прочетат хората за Световния ден на фармацевтите и жизненоважната роля на магистър-фармацевтите за здравеопазването.
Офисът на РФК София-столична (адрес: гр. София, ул. „Антон П. Чехов“ №10, ет. 1, ап. 3) ще предоставя от пликовете с удължено приемно време както следва:
  • 15 септември (четвъртък) – от 10:00 до 18:00 часа
  • 16 септември (петък) – от 10:00 до 18:00 часа
  • 19 септември (понеделник) – от 09:00 до 18:00 часа
  • 20 септември (вторник) – от 09:00 до 18:00 часа
  • 21 септември (сряда) – от 11:00 до 19:00 часа
  • 23 септември (петък) – от 09:00 до 18:00 часа


Темата на Световния ден на фармацевтите тази година е „Магистър-фармацевтите – винаги до Вас за един по-здрав свят“. Изтъква се, че магистър-фармацевтите, преподавателите по фармация и фармацевтичните учени се грижим за здравето и благополучието на хората. Винаги сме до тях, за да се преборим заедно с пандемии, коварни заболявания, заразни и незаразни болести. Съветваме ги относно отговорната употреба на лекарства, оптимизирането и придържането към режима на лекарствена терапия, предотвратяването на нежелани лекарствени реакции и взаимодействия. Насърчаваме ги да се грижат за здравето си, за да бъдат по-продуктивни и по-щастливи.

Очакваме Ви в офиса на колегията, за да Ви предоставим от пликовете и за да достигнат посланията за ролята на професията ни до повече хора.
Надяваме се, че всеки един от нас, на работното си място, ще отбележи Световния ден на фармацевтите и ще допринесе за популяризирането на ролята и постиженията на нашата професия.

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ВЕНЕЛИН САПУНАРОВ,
Председател на УС на РФК София-столична