Навигация

ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ФАРМАЦЕВТИТЕ!

25 сеп 2023

Уважаеми колеги,

От името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична и от свое име отправям към Вас най-искрени пожелания по случай Световния ден на фармацевтите, който отбелязваме на 25 септември.

Бъдете здрави, отстоявайте професионалните си права и интереси, развивайте се!
Бъдете уважавани и ценени като специалисти по лекарствата!
Бъдете горди с професията ни!

Неслучайно темата на Деня тази година е: „Магистър-фармацевтите укрепваме здравните системи!“. Всички български магистър-фармацевти доказват това в продължение на много години, а пандемията само го потвърди. Всеки магистър-фармацевт е важен за здравеопазването, за пациентите, за обществото и заслужава признание всеки ден, а не само днес. Но денят, освен признание, е и начин да напомним за значимостта на професията ни. Нека всеки от нас на работното си място отпразнува днешния ден с удовлетворение от грижата, която полагаме за здравето на хората.

Честит празник!

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична


Уважаеми колеги,

На днешния ден над 4 милиона фармацевти в над 180 държави и територии празнуват приноса на нашата професия за здравните системи. Денят се отбелязва по инициатива на Международната федерация по фармация (МФФ/FIP). Българските магистър-фармацевти също отбелязваме деня като част от тази голяма международна общност. Бих искал да Ви поздравя за професионализма и висококвалифицирания труд, който полагате. Желая Ви здраве и благополучие, за да продължавате да помагате на търсещите лек и да се грижите за подобряването на качеството на живот на българското общество.

Честит Световен ден на фармацевтите!

С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ВЕНЕЛИН САПНАРОВ,
Представител на БФС въвFIP