Навигация

ЧЕСТИТ СВЕТОВЕН ДЕН НА ЗДРАВЕТО И ДЕН НА ЗДРАВНИЯ РАБОТНИК В БЪЛГАРИЯ!

07 апр 2023Уважаеми колеги,

От свое име и от името на Управителния съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична отправям най-искрени благопожелания към Вас по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България.

Днес, 7 април, отбелязваме напредъка, постигнат в областта на здравето и поздравяваме всички, които са допринесли за него. Фармацевтите също имаме принос като важна част от всяка здравна система, която без специалистите по лекарствата не би могла да функционира.

Темата на тазгодишния Световен ден на здравето е „Здраве за всички“ и с нея се подчертава необходимостта всички хора да имат добро здраве, за да имат пълноценен живот в мирен, проспериращ и устойчив свят.

Въпреки предизвикателства през последните години, сме свидетели на забележителни постижения в световното здравеопазване. Постигнати са значителни крачки в намаляването на майчината и детската смъртност, изкореняването на смъртоносни болести като полиомиелит и подобряването на достъпа до животоспасяващи лекарства и лечения.

Тези постижения са свидетелство за упоритата работа, отдадеността и сътрудничеството на безброй хора и организации по целия свят. Така че нека днес отделим малко време, за да отпразнуваме тези постижения. Нека в работата си се водим от мисията да помагаме на хората, за да бъдат здрави и да гарантираме, че всеки, независимо от неговия произход или обстоятелства, има достъп до здравните и фармацевтични грижи, от които се нуждае, за да живее здравословен и пълноценен живот.

Поздравления за всички колеги, които допринасят за подобряване на здравето на хората!

Честит Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България!С уважение,
МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР КОЦЕВ,
Председател на УС на РФК София-столична