Навигация

Дипломираха се магистър-фармацевтите от випуск 2018 на Фармацевтичния факултет на МУ-София

25 фев 2019

На 22 февруари се дипломираха 177 магистър-фармацевти от випуск 2018 на Фармацевтичния факултет на Медицински университет – София. От тях 60 са чужденци, които са се обучавали на английски език (56 от Гърция и 4 от Турция).

Гости на тържествената церемония бяха зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, магистър-фармацевт Борислав Борисов, член на комисията по здравеопазване и комисията по образование на Народното събрание, ректорът на МУ – София проф. Виктор Златков, зам.-ректорите проф. Валентина Петкова-Димитрова, проф. Тихомира Златанова, проф. Радомир Угринов, деканите на Медицински факултет – чл. кор. проф. Иван Митов, на Факултета по дентална медицина – проф. Андон Филчев и на Факултета по обществено здраве – проф. Цекомир Воденичаров, председателят на БФС проф. Илко Гетов, както и консулът на Гърция в България Спиридон Критикос, съветникът по образованието към посолството на Турция в България Шенол Генч, генералният директор за България на „Глаксо Смит Клайн“ (фирмата спонсор на церемонията) д-р Лиза Бонадона.


Всички абсолвенти получиха поздравителни адреси от РФК София-столична. На дипломирането, както всяка година, колегията бе представена от председателя на УС на РФК София-столична маг.-фарм. Венелин Сапунаров. Отличниците на випуска получиха подарък от БФС – луксозни брандирани писалки, както и сертификати, с които се освобождават от членски внос в съюза за една година.

Деканът на Фармацевтичния факултет проф. Николай Данчев заяви, че въпреки многото проблеми през последните години, факултетът отново е на първо място според рейтинговата оценка на обучението сред сродните фармацевтични факултети в България. „Драги абсолвенти, от днес Вие се присъединявате към съсловието на магистър-фармацевтите в България, което определено ще Ви даде нужната опора и увереност за бъдещето. Надявам се бързо да намерите деликатния баланс между строгия професионализъм на професията фармацевт и етичността, от която българското общество днес силно се нуждае“, каза в словото си той.

Слово „Клетва“ на завършващия фармацевт произнесе отличничката на випуска Стефани Караньотова. Обръщение от името на новозавършилите магистър-фармацевти отправи друг отличник – Николай Кънчев.

Тържествената церемония се проведе в Музикалния театър „Стефан Македонски“, а церемонията води проф. Александър Златков, зам.-декан на факултета
Всички новозавършили прочетоха слово „Клетва“ на завършващия фармацевт
Края на словото предизвика усмивки и ръкопляскания
Ректорът проф. Виктор Златков връчи дипломата на първия отличник на випуска – Стефани Караньотова