Навигация

Отбелязваме Световния ден на здравето, включете се и Вие като споделите приноса на магистър-фармацевтите

07 апр 2020

7 април – Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България

Уважаеми колеги,

Знаем, че не е време за празници, но днес по инициатива на Световната здравна организация в цял свят се отбелязва Световният ден на здравето, а в България отбелязваме и Деня на здравния работник. Не можем да подминем този ден, защото днес, утре и винаги кръстът на аптеката не угасва в името на здравето на хората, виждаме го по-осезаемо от всякога. Днес ние, магистър-фармацевтите, сме до хората и се грижим за здравето на българското общество. Въпреки пандемията, Управителният съвет на Регионална фармацевтична колегия София-столична Ви поздравява. Желаем Ви да запазите пламъка на благородната ни професия, за да продължи да свети и кръстът на аптеката в България. Бъдете здрави и се пазете!

Нека обществото чуе магистър-фармацевтите:

На 7 април тази година СЗО акцентира върху ролята на медицинските сестри и акушерките. Фокусът е и върху значимостта на всички медицински и здравни работници в борбата с COVID-19, които са начело, за да осигуряват лечение и грижи за хората. По повод 7 април РФК София-столична организира информационна кампания в печатни и онлайн издания с призив и разяснения към обществото относно работата и трудностите пред магистър-фармацевтите в извънредното положение, за които ни споделихте. Надяваме се на разбираем за хората (не изпълнен с професионални термини) език да достигнем до тях. Допълнително ще Ви изпратим публикациите.

Включете се и Вие:

News432
Международната федерация по фармация (FIP) също организира кампания по повод 7 април, свързана с приноса на фармацевтите към здравеопазването по време на пандемията. От Федерацията молят всички колеги по света да се включат и да споделят в социалните мрежи за нашата професия и ролята ни на първа линия не само при борбата с новия коронавирус, а и приноса ни при други бедствия, като направят знак “P” с ръце и споделят снимките си.

„Сега повече от всякога искаме да чуят гласа на фармацевтите и да признаят истинския принос на нашата професия. Благодарим на нашите #PharmacyHeroes, където и да сте! Присъединете се към кампанията днес“, апелират от FIP.
От РФК София-столична също Ви призоваваме да се включите. Знакът, който колегите по света ще правят можете да видите на снимката. Снимките споделяйте с хаштаг: #PharmacyHeroes #PharmacistsOnTheFrontline #COVIDFIP. В края на деня от федерацията ще сглобят и споделят многото снимки.

Честит Световен ден на здравето и Ден на здравния работник в България!

С уважение:
Маг.-фарм. Венелин Сапунаров,
Председател на УС на РФК София-столична