Навигация

Поредно признание за наш колега: магистър-фармацевт Лилия Караманчева бе отличена сред най-успешните жени в България

10 юли 2019

Уважаеми колеги,

Горди сме да Ви информираме, че за пореден път наш колега получи признание за постиженията си. Магистър-фармацевт Лилия Караманчева бе отличена с престижната награда Business Lady сред едни от най-успешните жени в България. Отличието ѝ е в категория „Фармация“. Годишните награди на списание и клуб Business Lady се връчват за осма поредна година за принос на българската делова жена в 13 категории. Церемонията се състоя през юни в София.

Маг.-фарм. Караманчева е член на комисията по етика и качество на Регионална фармацевтична колегия София-столична. Има повече от 20 години опит във фармацевтичния сектор, а от 10 години управлява фармацевтичната компания Queisser Pharma в България.

„Посвещавам тази награда на моя екип, защото всичко, което направихме в България, го направихме заедно. Гордея се също така, че представлявам една компания на 120 години, която продължава да съхранява своите устойчиви ценности и поема своята социална отговорност“, каза маг.-фарм. Караманчева на церемонията. По-рано същия ден тя бе и един от говорителите на събитието Business Lady Excellence, нетуъркинг конференция за жени.

Сред гостите на награждаването бяха д-р Лозана Василева, зам.-министър на земеделието, храните и горите, Ирена Соколова, председател на „Жени ГЕРБ“ и Областен управител на Перник, Станислава Стоянова, член на Парламентарната комисия по образованието и науката, Светлана Ангелова, зам.-председател на Комисията по труда и социалната политика, проф. Илко Гетов, председател на Български фармацевтичен съюз, д-р Асен Меджидиев, председател на СЛК към Български лекарски съюз, д-р Николай Шарков, председател на Български зъболекарски съюз, Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите и др, които връчиха част от наградите.

Наградите целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.

РФК София-столична се гордее с постиженията на своите членове и се стреми да афишира и популяризира постиженията на нашите колеги. Успехът им носи престиж, както за фармацевтичното съсловие, така и за професията ни.