Навигация

Проведе се XIII щастлив турнир по боулинг за купа „Фармация“ 2017

22 ное 2017

Проведе се XIII щастлив турнир по боулинг за купа „Фармация“ 2017
По традиция и тази година през месец ноември се състоя XIII, но не фатален, а по-скоро съдбоносен, турнир по боулинг за купа „Фармация“ 2017. Съдбоносен и щастлив, защото на него стана ясно, че магистър-фармацевтите могат да формират свой отбор по боулинг, след като бъдат проучени възможностите за това.

Съревнованието, организирано от Регионална фармацевтична колегия София-столична, се проведе в Mega Extreme Bowling - JOY Station на 19 ноември. Председателят на колегията магистър-фармацевт Венелин Сапунаров приветства всички, припомни схемата на игра и пожела успех. Участниците се състезаваха индивидуално в 4 категории: магистър-фармацевти жени, магистър-фармацевти мъже, студенти по фармация – жени и студенти по фармация – мъже.

Всички участници първоначално играха за загрявка. След това се съревноваваха, за да се класират за финалния кръг. За последната игра се класираха по категории:

Маг.-фарм. жени – Дуннармандал Баттогтох, Валентина Славчева, Стоянка Раденкова, Саня Пешева, Мирослава Кръстева-Райкова, Диляна Христова, Яница Тунтова;

Маг.-фарм. мъже - Александър Златанов, Димитър Коцев, Димитър Маринов, Ердал Арон, Тодор Найденов, Муса Молла;

Студенти по фармация-жени – Вася Влайна, Живка Георгиева, Ивайла Ненова, Йоанна Коеджикова, Катерина Славова, Преслава Ценева;

Студенти по фармация-мъже – Вергин Исмаил, Виктор Тенев, Йоан Киряков, Филип Желев.

След оспорвано съревнование купите грабнаха:

I място маг.-фарм. жени: Дуннармандал Баттогтох
I място маг.-фарм. мъже: Тодор Найденов
I място студенти по фармация жени: Катерина Славова
I място студенти по фармация мъже: Виктор Тенев


Част от участниците се включват в турнира всяка година, а някои от тях са печелили купите повече от веднъж. Маг.-фарм. Тодор Найденов, грабва приза за първото място за трети път, маг.-фарм. Дуннармандал Баттогтох също за трети път е победител в съревнованието. Това, както и постоянството и интереса на участниците, които традиционно се включват, подтиква маг.-фарм. Венелин Сапунаров да сподели идеята, че при интерес от страна на играчите може да се формира отбор по боулинг на магистър-фармацевтите, които да участват и в други състезания, след като се проучат възможностите за това, а мнозина от присъстващите изразиха желание да се включат в него.

В турнира можеха да участват магистър-фармацевти, които са редовни или доброволни членове на БФС, дори и никога да не са играли боулинг, както и студенти по фармация, учащи в Медицински университет-София и СУ „Св. Климент Охридски".

Гости на турнира бяха студенти по фармация от Сърбия, които бяха в страната по разменна програма на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA).